Razstava Fabianijeve nagrade v Ljubljani

Odprtje razstave Mednarodna jubilejna Nagrada Maks Fabiani 2005-2015 v ponedeljek, 18. januarja 2016, ob 17. uri, Desni atrij ljubljanske Mestne hiše, Mestni trg 1.

 

Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije skupaj z Ustanovo Maks Fabiani, Ministrstvom za kulturo ter Ministrstvom za okolje in prostor Republike Slovenije že deseto leto podeljuje Nagrado Maks Fabiani za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja.
Leto 2015 je bilo posebno, saj smo obeleževali 150. obletnico rojstva arhitekta in urbanista prof. Maksa Fabianija. Nagrada je bila mednarodna in jubilejna (za obdobje 2005-2015), svoja dela so lahko kandidirali tudi kolegi iz sosednjih držav Avstrije, Italije, Hrvaške in Madžarske.

 

Svečana razglasitev in podelitev nagrad je bila na gradu v Štanjelu, 14.11.2015, od koder je razstava prenesena v Ljubljano.

 

Podjetje Locus, v sodelovanju s podjetji Medprostor, Aquarius, Kopač in otroci ter Rečni transport, je tako bogatejše še za eno strokovno priznanje, ki je bilo tokrat, ob 150. obletnici rojstva arhitekta in urbanista Maksa Fabianija, mednarodne narave. 

 

Prejemnica nagrade Maks Fabiani je tudi naša sodelavka Manca Jug, saj je sodelovala pri nagrajenem projektu Regionalna zasnova prostorskega razvoja JV Slovenije (RZPR), katerega vodja je mag. Jelka Hudoklin.

 

Vljudno vas vabimo na ogled razstave.