Pravilnik o piškotkih

| LOCUS prostorske informacijske rešitve d.o.o. |

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 določa pravila o uporabi piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov in varovanje osebnih podatkov je za nas zelo pomembna, zato si na tej strani lahko ogledate vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo izključno za potrebe izvajanja storitev ter, da vam zagotavljamo najsodobnejšo, nemoteno in napredno uporabniško izkušnjo, kar brez uporabe piškotkov ne gre.

Zbiramo piškotke potrebne za delovanje spletne strani, z njimi obiskovalcu omogočamo ustvarjanje seznamov in prilagajamo postavitev strani.
Zraven lastnih piškotkov zbiramo tudi podatke o obisku spletne strani s storitvijo Google Analytics.
Google Analytics je orodje, ki pomaga lastnikom spletnih strani, merjenje, kako uporabniki uporabljajo z vsebino spletne strani. Ko uporabnik brska med spletnih strani, Google Analytics omogoča lastnikom spletnih strani JavaScripta oznake (knjižnice), za evidentiranje informacij o strani, ki jo je uporabnik videl, kot na primer URL strani. Knjižnice Google Analytics JavaScript uporabljajo piškotke, da si “zapomnijo”, kar je uporabnik storil na prejšnjih straneh. Googlova politika zasebnosti je na voljo na http://www.google.co.uk/intl/en-GB/policies/.
PIŠKOTEK OPIS in delovanje
__utma uporablja se za razlikovanje uporabnikov in sej.Piškotek je ustvarjen, ko ni obstoječih __ utma piškotkov. Piškotek je posodobljen vsakič ko so podatki poslani na Google Analytics.
__utmb uporabljen za določitev nove seje / obiska. Piškotek je ustvarjen, ko ni obstoječih __ utmb piškotkov. Piškotek je posodobljen vsakič ko so podatki poslani na Google Analytics.
__utmc uporabljen za interoperabilnost z urchin.js. Zgodovinsko gledano, je to piškotek, ki delujejo v povezavi z __ utmb piškotkom, da ugotovi, ali je uporabnik v novi seji / obisku.
__utmz shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki pojasnjuje, kako je uporanik prišel do strani.Piškotek je ustvarjen, ko se knjižnice javascript izvajajo in se posodobi vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.
__utmv uporablja se za shranjevanje variabilnih podatkov obiskovalcev strani. Piškotek je posodobljen vsakič ko so podatki poslani na Google Analytics.