Kultura prostora in graditve zdaj!

Izšla je publikacija Kultura prostora in graditve zdaj! (izdajatelj ZAPS, soizdajatelj IZS), ki je bila javnosti predstavljena na tiskovni konferenci, 16.2.2016 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo.

 

Publikacija je unikaten rezultat sodelovanja strokovnjakov z različnih strokovnih področij, ki se ukvarjajo s prostorom in graditvijo: arhitektov, krajinskih arhitektov, prostorskih načrtovalcev, geografov, geodetov in inženirjev. Z njo želi spodbuditi ambiciozno snovanje nove prostorske politike dostojne nacionalnega potenciala prostora in ljudi v razvojno prelomnem času. Namen publikacije je spremeniti družbeno zavest o prostoru, v katerem živimo, z ozaveščanjem o pomenu prostora pa zagotoviti večjo kakovost bivanja na vseh ravneh.

 

Gradivo je rezultat dela avtorjev, angažiranih posameznikov in predstavnikov organizacij, ki od leta 2010 sodelujejo v partnerstvu Odgovorno do prostora! Pri soustvarjanju vsebine je ustvarjalno in prizadevno sodeloval tudi Leon Kobetič.

 

Izraz podpore za opravljeno delo in prizadevanja je dogodkom povezanim s Kulturo prostora in graditve zdaj! s častnim pokroviteljstvom izkazal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Domžale, 21. marec 2016

 

Vabljeni k ogledu e-knjige projekti

Več o predstavitvi in izidu publikacije na spletni strani ZAPS projekti